Pengikut

Selasa, 9 Februari 2010

KOLEKSI BOTOL SUSU LAMA

Salam semua...moga sihat sejahtera hendaknya....kali nie ca nak kongsi koleksi botol2 susu lama  ca yg seciput.Cuma dua jenis sahaja yg ca ada...satu jenis sampan dan yg satu lagi berbentuk silinder bersegi.Botol2 nie semuanyer diperbuat dpd kaca...kecuali penutup dpd plastik.
Botol2 susu nie mengunakan puting diperbuat dari getah..cuma yg rupa sampan tu ca x dapat complete set...kalau dilihat pada botol susu yg berbentuk silinder bersegi tu ada disertakan putingnyer sekali tp dah x boleh guna dah...kena guna yg lain.

Botol susu yg berbentuk sampan nie mengunakan ounces x macam sekarang guna ml...kandungan susu boleh termuat dalam botol nie sebanyak 8 oz.

tulisan yg tertulis di botol sampan nie..."The STAR " disamping lambang bintang.

Disebelah belakangnyer pula tertulis "VICTORIA GLASS WORKS HOWRAH"
oleh kerana ca dapat x berserta dengan kotak dia so x dapat dipastikan buatan mana..kalau ada member2 antik yg tahu boleh ler bagitau ek...?

Sementara botol susu yg berbentuk silinder bersegi ini juga mengunakan ounces dalam kiraan isipadu cecairnyer..botol nie buatan china kerana tertulis di penutup dan dibawah montot botol tersebut.Di badan botol tersebut juga ada terdapat tulisan china disamping tulisan berbahasa Inggeris "HEALTH"

Close up penutup botol....okey...sekian dulu...jumpa lagi.

1 ulasan:

  1. dari england kot...aku main agak jer dari nama VICTORIA.

    BalasPadam